weloveourhorses.blogg.se

MAJA - BILDERNA

Kategori:

MAJA - BILDER IMON

Kategori:

Laddar upp bilder från idag imorgon. Tog ändå några bilder ;)
 

MAJA - EN SNABBIS

Kategori: Maja & Feeri

Idag hade jag tänkt att skritta Feeri igen men mamma kom hem sent från jobbet, det var kolmörkt & kallt så red inte idag.. Imorgon så ska mamma och jag skritta en lång tur i skogen, mysa massa med hästarna och rykta super noga! Helt enkelt en dag som vi ägnar med våra underbara varmblod som jag älskar mest i hela världen! Ska bli så trevligt så :D Fixa super noga i boxarna, lägga morötter i krubborna osv!
 
Ska försöka ta massa fina bilder som ska komma upp här sen! puss på er <3

MAJA - TÄVLING

Kategori:

MAJA - IGÅNG

Kategori: Maja & Feeri

Jag har ridit Feeri lördag, söndag & måndag. Bara skrittat då men hon känns helt ok. I början var hon stel men nu går hon helt normalt igen! Jag är jätteglad :D Jag lindar fortfarande med paddar bak varje dag och tänkte göra det ett tag till för säkerhets skull. Dessutom så har jag tagit bort alla paddar som hon har haft under sadeln. Och jag tycker nästan sadeln ligger bättre då så får vara så för tillfället. Idag ska Feeri få vila så hon inte överanstränger sig igen. Om stallägarna har hämtat spån så ska vi byta från halm till spån idag i boxarna. 
 
Lite övrigt, Feeri går med regntäcke med fleece på insidan. P.G.A att hon är lite tunn och inte ska gå ner mer i vikt och för det oftast regnar hela tiden och är kallt. Hon får 1 kg kraft på kvällen & 5 kg hö. 5 dl kraft på morgonen & 5 kg hö. Tanken är att hon ska få högre dos kraft men ökar lite i taget. Tycker det är svårt med foder och vad hästarna ska äta.. Så just nu äter Feeri kraft och hö. 
 
På lördag ska mamma och jag åka till Hööks i Norrköping. Behöver köpa stalltäcken till våra pollar. Skulle även vilja ha ett regntäcke med 100g fyllning och i mindre storlek till Feeri. Jag önskar mig en hjälm i tidig julklapp som jag provade senast vi var på Hööks. Mamma och jag vill köpa ridstrumpor. Så jag hoppas vi kan köpa det!
 
Om någon har bra tips på foder och hur man vet vad man ska ge sin häst så kommentera gärna då!

CAMILLA- DE SENASTE RIDTURERNA

Kategori: Camilla & Fargo

Hej på er! =)
Igår blev det en mysig skritt tur upp och ner på en liten skogsväg. Bitvis var det ganska så blött, men Fargo är snäll och går där jag ber honom =). Maja och Feeri gjorde oss sällskap vilket var väldigt trevligt! Hon gick helt okej igår och var så lycklig över att få komma ut en sväng. Fast hon tyckte att det kunde gå lite fortare än skritt...Jo, Feeri gillar fart och fläkt ;). Men vi höll oss till skritt ändå. 
Fargo hade inga problem att gå framåt nu när han hade sällskap, till skillnad mot turen härom kvällen när han och jag var ute själva. Jag planerade att rida en bit på vägen bara eftersom det redan var mörkt. Det gick jättebra i början och han skrittade på i rask takt, men plötsligt var det tvärstopp och han tänkte inte gå en centimeter till! Förutom bakåt... Han backade, gjorde volter, slog med huvudet, backade lite mer....Han backade bara när jag skänklade på, kors och tvärs över vägen. Vi kom ett steg fram ibland och jag berömde massor, men då backade han igen. Jag hade inte spö att ta hjälp av heller, för han är spörädd. Till slut var vi nästan tillbaka till stallet och då ropade jag på Maja för att få lite assistans, för vi skulle gå en bit åt andra hållet! Hon kom och tog tag i honom och ledde honom och då gick han snällt med. Attans häst!! Jag SKA få bort det här beteendet på något sätt, jag tänker absolut inte ge upp. Frågan är ju bara VARFÖR han gör som han gör?! Om jag bara kunde förstå så skulle det bli lite lättare. Han är inte alls arg eller okontaktbar när han håller på så där, utan han bara jäklas...eller??  
Om det finns någon där ute som har liknande erfarenhet av en backande häst, så får ni väldigt gärna höra av er med tips eller funderingar. 
Nu ska jag snart åka till Majas skola för info möte med syo inför gymnasievalet. 
Ha det gott!!
Puss & kram
 

MAJA - FILM #3

Kategori: Maja & Feeri

Failade i slutet, VEEEEET! 

MAJA - RIDIT!

Kategori: Maja & Feeri

Red Feeri en liten skritt sväng i skogen idag, barbacka. Hon gick för det mesta klockrent så blir nog lite ridning imorgon också! HAPPY!!

MAJA - POLLEN FORTFARANDE INTE BRA..

Kategori: Maja & Feeri

Ja, som ni ser på rubriken så är Feeri inte bra :( Hon ser helt ohalt ut i hagen när hon springer eller går och när man leder henne men när jag rider så haltar hon. Det är så sjukt tråkigt att inte få rida henne.. Saknar våra fina ridturer så mycket. Låter henne vila minst en vecka innan jag kollar henne igen. Självklart så ryktar jag henne och lindar om benen varje dag! Blir bara att fixa hennes box i en vecka till men det är också mysigt eftersom det är Feeris box <3

CAMILLA- SKOMAKAREN

Kategori: Camilla & Fargo

Tänk att det ska vara så svårt att komma ihåg att det heter hovslagare... Det första jag säger är alltid skomakare eller hovmakare....HOVSLAGARE!! Hur som helst så har han varit i stallet idag och gett Fargo nya skor. Snyggt blev det =). Skönt att det gick bra för Fargos bakhovar ser lite konstiga ut, men duktige HOVSLAGAREN fixade det galant. Och Fargo var snäll. Skönt. 
 
Fargo fick vila idag för Maja skulle prova att rida Feeri och se om hon var okej, men tyvärr var hon inte det utan haltade lite fortfarande. Trist. Hoppas lite mer vila gör susen. 
 
Annars var det inte så spännande i stallet ikväll. Vi mockade, packade hö, fodrade och fyllde vatten....the usual. Sen tog vi in våra små älsklingar. Fargo verkar gilla sin müsli för han kastade sig över den =). 
 
Det var dagens rapport, får se vad vi hittar på i morgon!
 
Puss & kram
 

MAJA - IGÅNGSÄTTNING (?)

Kategori: Maja & Feeri

Ska troligtvis prova att skritta Feeri idag! Hon sprang runt i hagen igår och galopperade helt klockrent så om hon ser ohalt ut idag så ska jag prova att skritta :D Äntligen <3
 
#happy#girl#

MAJA - FILM #2

Kategori: Maja & Feeri

 

CAMILLA-HÄR ÄR FARGO

Kategori:

CAMILLA- HÄNT SEN SENAST

Kategori:

Hallå alla där ute!
Idag fick Fargo vila eftersom det är ett attans regnväder och Feeri var blöt och kall och ville gå in och då fick Fargo också gå in och hålla henne sällskap. Hur som helst så verkar han gilla müslin som jag köpte =). Nu äter han ungefär hälften müsli och hälften korn och så lite extra vitaminer. Hoppas att han kommer att lägga på sig lite mer nu fram över. Annars får jag lägga till mer protein. 
 
För övrigt så var hovslagaren till Fargo i torsdags. Fargos skor bak satt himla konstigt och hovslagaren hade lite bråttom så han tog bara bort skorna, vilket var skönt. Det är väldigt konstig form på hovarna, men förhoppningsvis så hinner han "gå till dem" lite innan han blir skodd igen. Hoppas hovslagaren kommer under veckan.
I fredags blev han vaccinerad. Måste göra om grundvaccineringen, så det är skönt att vi har börjat nu i alla fall. Så Fargo vilade fredag och lördag p.g.a. vaccineringen, men igår red jag en sväng. Skrittade en bit på halvlånga tyglar så att han slappnade av i halsen. Han gick helt okej hela rundan =). På ett ställe tvärvände han och började backa. Antar att han inte tyckte att vi skulle fortsätta...så vi diskuterade saken en stund på sidan om vägen. Han backade och studsade av och till och sedan tog vi oss an vägen igen, men det blev stopp igen...så då tog vi en till diskussion och sedan bestämde BARA jag och då kom vi förbi den kärva punkten på vägen. Nöjd =). 
 
Och så har jag köpt ett nytt, lite varmare täcke till honom. Vill inte att han förlorar i vikt bara för att han fryser. Fast egentligen är jag inte så mycket för täcken..men nu blev det så. Ska försöka få in en bild på honom här. Ska bara lösa det tekniska först!
 
Puss&kram

MAJA & CAMILLA - SKA ÅKA TILL HÄSTARNA

Kategori: Maja & Camilla

MAJA - BILDER FRÅN IDAG

Kategori:









MAJA - PLANER

Kategori:

Våra hästar har ju somsagt gått in nu. Det har gått jättebra och det är skönt. Feeri vilar fortfarande. Igår hade hon stark puls i bakbenen igen och lite svullen.. Idag ska en veterinär kolla på henne vilket känns skönt! Hon går lindad med paddar på bakbenen för tillfället. Imorgon åker vi till Norrköping och shoppar kläder till mig och även tittar in en sväng på Hööks såklart! ;) Kommer säkert köpa något på Hööks i alla fall :)
 
Nu väntar jag på att mamma ska komma hem för då ska vi åka till Lantgarden (?) och köpa lite foder och sådär till hästarna. Sen åker vi direkt ut till stallet. Jag ska kolla Feeri, rykta henne och troligtvis linda om henne. Fargo ska vila idag då han ska bli vaccinerad. Så ikväll blir det en myskväll hemma vilket känns otroligt skönt efter en vecka full med plugg.
 
Hoppas ni får en bra helg och kommentera gärna vad ni tycker om bloggen!

MAJA - MIN FILM

Kategori: Maja & Feeri

 

CAMILLA - Om mig och min häst

Kategori:

Hej!
Jag heter Camilla och är Majas mamma. Min ålder behöver vi inte vara så exakta med ;) men jag är över 40. Jobbar som sjuksköterska på dagarna och efter jobbet gör jag det jag älskar mest - åker ut till stallet till min Fargo <3.

Fargo är en 14-årig varmblodsvalack som jag har haft sedan 19 augusti i år. Först hade jag honom på prov i ca en månad för att se hur han fungerade ihop med vår Feeri och för att lära känna honom lite mer. Fargo hade nämligen en del olater för sig när han kom, han backade, hoppade och studsade och försökte få av sin ryttare och drog ned huvudet så fort han tyckte det blev jobbigt. Men i hans ögon såg jag att det fanns en underbart snäll och duktig häst med ett varmt hjärta där inne någonstans. På något sätt så hade han hamnat på fel ställe i livet och jag fastnade för honom direkt. Och så var han så snygg!

Hur som helst så äger jag honom nu och jag tror att han trivs bra. Han börjar få tillbaka glädjen i ögonen och han har blivit mycket, mycket bättre med sina små hyss. De kommer inte alls så ofta nu. Så vi jobbar vidare och Maja hjälper till och rider Fargo lite då och då. Nu tänker jag rida honom mycket i skogen, för det verkar han älska!
Inatt sover han inne för första gången i höst, hoppas det går bra. Han har Feeri som sällskap i boxen bredvid.
Puss & kram

MAJA - OM MIG OCH MIN HÄST

Kategori:

Hej alla fina läsare!
Jag heter Maja, är 15 år. Min häst heter Feeri. Hon är vbl. sto ( varmblod ) född -97. Jag fick henne av en släkting den 11 Maj det här året. Jag har ridit in henne helt själv och jag håller på att utbilda henne. Just nu vilar hon p.g.a överansträngning i böjsenorna i bakbenen troligtvis. Hon har vilat i en vecka nu och ska vila ett tag till. Men sen fortsätter vi att träna!
 
Vi har kommit en lång bit på vägen. Hoppat, ridit dressyr, gått omkull ( ;) ) osv. Vi har t.o.m hoppat 90 cm ! *stolt* Ridit våran första tävling som var en blåbärs hoppning. Hoppade 50 & 70 cm. Gick super bra! Börjat träna galopp och det funkar också super bra. Hon är väldigt samarbetsvillig och charmig.
 
Jag och min mamma som äger denna bloggen bor i en liten håla som heter Katrineholm, även kallat K-holm. Jag går i nian på en skola som heter Söder. Vi bor i lägenhet och förutom våra två hästar så har vi en hund, tre katter och två kaniner. 
 
Här får ni en bild på mig och Feeri från hopptävlingen

Välkommen till min nya blogg!

Kategori:

Mitt första inlägg.