weloveourhorses.blogg.se

DÅLIGT VÄDER

Kategori: Maja & Camilla

De senaste tre dagarna har det varit jättedåligt väder. Regnat/snöat, blåst & jättekallt. Så vi har inte ridit dem dagarna. Hästarna fick även gå inne två nätter. Annars brukar dem gå på lösdrift. Idag, äntligen så ska vi prova att rida. Nu är det snö och lite halt så vi får se hur det går. Hästarna har inte broddar eller så än. Om det går bra utan att de halkar allt för mycket så skrittar vi en tur :) 
 
Maja & Feeri för någon vecka sedan

CAMILLA- FARGO SKA BLI DEN FINASTE HÄSTEN EVER <3

Kategori: Camilla & Fargo

Som rubriken säger, jag ska jobba stenhårt från grunden med Fargo på alla sätt och vis. Han är en underbar, klok, varmhjärtad häst som behöver trygghet, ledning och kärlek. Tillsammans klarar vi allt. 
 
Puss & kram

MAJA - DÅLIG UPPDATERING

Kategori:

Hemskt ledsen för den dåliga uppdateringen! Hästarna har vilat de senaste dagarna men idag ska vi skritta en tur så de får röra lite på sig. I helgen blir det ordentliga turer i ljus och kanske träna klättring eller rida någon stig i skogen om det inte är allt för blött. Lovar att uppdatera i helgen. Förslag på bra ridövningar man kan göra i skogen i skritt för att stärka musklerna? KOMMENTERA!

MAJA & CAMILLA - LAMOR

Kategori:

Red förbi lamor idag och Maja höll på att ramla av för hon skrattade så mycket. Dessutom så hade hon glömt att spänna sadelgjorden, bra!


Kärlek

Kategori: Camilla & Fargo

Det var länge sedan jag skrev något, så här kommer ett litet inlägg.
Idag blev det ingen ridning p.g.a. olika omständigheter, men härom dagen skrittade vi en tur på ca 1 ½ timme och Fargo var superduperduktig! <3 Han gick ner i form flera, flera gånger och gick jättefint! Maja coachade lite om hur jag skulle göra och det funkade väldigt bra. Trodde inte att han skulle orka så mycket, men det gjorde han och det kändes väldigt bra. Dessutom har han lagt på sig några kilon och även muskler, vilket är skönt. Så himla kul när man ser att träningen ger resultat.
Inget annat att säga än att jag älskar min Fargo <3 så otroligt mycket.
 
Puss & kram

MAJA - BESÖKSREKORD & FARGO

Kategori:

Igår hade vi besöksrekord här på bloggen, awesome! TACK till er alla som klickar in här och läser, hoppas ni gillar det :D Kommentera gärna åsikter eller frågor. Idag ska jag rida mammas fina Fargo för att känna lite på honom ;) Hur han rör sig och om jag kan lyckas få honom att jobba lite. Hoppas på det! Min Feeri får vila idag efter att varit duktig i helgen <3
 
Hoppas jag får lägga ut den här bilden för mamma ;) nytt träns!!

MAJA - 6 MÅNADER TILLSAMMANS

Kategori:

MAJA & CAMILLA - STALLET

Kategori:

Lyssnar för tillfället på hästarna som äter frukost. När vi har tagit ut dom så ska vi åka och köpa kraft, sen tillbaka och fixa boxarna och rida!


MAJA - HÄSTSKÖTARE

Kategori: Maja & Feeri

Denna helg är det jag och mamma som sköter alla hästarna i stallet. Om någon timme eller två så drar vi till stallet för att rida medans det är ljust! Antingen så rider vi tillsammans eller så rider jag både pållarna, vet inte hur det blir än. Efter det så ska vi mocka, fodra och fixa i stallet. 
 
Ikväll drar vi ut en sväng till för att ta in de hästarna som ska in och fodra de som är ute. Mys <3 Imorgon blir det två svängar till stallet. Först ta ut hästarna och fodra och sen rida när det är ljust :) Ska försöka att uppdatera ikväll!
 
Förresten så har hästarna vilat i tre dagar nu.. Inte riktigt planerat dock. En utav våra katter dog i torsdags och igår så blev det för sent. Så idag blir det en lång tur för hästarna.
 

MAJA & CAMILLA - SCHEMA

Kategori: Maja & Camilla

V.45
Måndag: Vila
Tisdag: Skritta barbacka, inga krav
Onsdag: Skritt med inslag av trav, lite krav
Torsdag: Intervaller
Fredag: Lätt jogging 
Lördag: Lång skritt tur i högt tempo
Söndag: Skritt i skogen över stenar och stockar
 
V.46
Måndag: Vila
Tisdag: Skritt med inslag av trav
Onsdag: Skritt i skogen över stenar och stockar
Torsdag: Vila / Skritt
Fredag: Trav med pauser av skritt
Lördag: Klättra
Söndag: Lång skritt tur med lite krav
 
Detta schema gör mamma och jag tillsammans med Feeri och Fargo. Jag lindar fortfarande Feeris bakben när jag rider för att inte riskera något men hon går utan i hagen. Hon går bra :) Idag ska Gabriella (stallägaren) visa mig och mamma hur man fyller vatten i hagarna osv då mamma och jag har hästvakt för alla hästarna i helgen! Det ska bli kul! :D Första gången jag får ta ut Feeri på morgonen då <3

MAJA - BARBACKA

Kategori:

Skrittade Feeri barbacka idag, gick bra. Fast hon sparkar bakut de första stegen.. Hon har inte ont för jag har känt på hennes rygg och jag har provat att sätta mig längre fram och bak men det hjälper inte.. Någon som vet varför hon gör som hon gör??

CAMILLA- NÖJD OCH GLAD

Kategori: Camilla & Fargo

Känner mig supernöjd med helgens ridning! I fredags skrittade vi en tur på ca 1 timme på en väg som är ganska mycket upp- och nedförsbackar på, igår red vi en bit på vägen med en del inslag av trav och idag red vi en runda på nästan två timmar i både skog, kuperad terräng och klätterbackar. Fargo har varit jätteduktig på alla passen =). Inget krånglande eller backande, utan stabilt framåt i sällskap med Feeri. Han har gått jättebra i alla nedförsbackar också. Han har tidigare haft en tendens att inte vilja gå nedför eller så har han gått på tvären, antagligen för att han inte varit tillräckligt stark, men nu har det gått hur bra som helst vilket är väldigt glädjande. Det var första gången som jag klättrade med honom idag och han var väldigt duktigt. Han skrittade upp hur säkert som helst. Inget snubbel eller försök att dra. Idag blev han lite rädd för en högtryckstvätt och gjorde någon slags piruett på bakbenen, men jag satt kvar och sedan gick han fram igen. Annars blir han nästan aldrig rädd för något.  
 
Har fått förslag från en väldigt hästkunnig man att Fargos backande kan bero på att han är ranglåg och inte vill lämna sin flock och det kan mycket väl vara en del av problemet för han är otrygg i sig själv och vill gärna "bara hänga med". Hoppas att detta kan bli bättre nu när han går i hagen med de andra killarna och "bara" träffar sin Feeri vid ritterna och på nätterna i stallet. Vi jobbar vidare på att stärka hans självkänsla i alla fall =). Tack Calle =).
 
I morgon blir det en vilodag för både Fargo och Feeri eftersom de har jobbat så bra i helgen. Sedan ska jag och Maja lägga upp ett träningsschema för att få en överblick över vår träning. Hoppas att snön dröjer ett tag så att vi kan träna på ordentligt ett tag till. 
 
Nu är det dags att krypa ned för att orka ta tag i en ny jobbvecka i morgon. Sov så gott alla därute!
 
Puss & kram

MAJA - TÄVLING

Kategori:

MAJA - FILM #4

Kategori:

 

MAJA - FEERI IDAG

Kategori:

 
Skrittade Feeri idag med mamma och Fargo. Gick super bra även fast det var mörkt och sådär. Skrittade i ca 30 minuter och krävde inte direkt något av henne, mest bara motion. Imorgon ska jag nog jobba lite mer med henne och begära lite. På fredag ska vi skritta en lång runda och träna lite på flåset ;) Ska göra ett schema där jag lägger upp hennes träning ordentligt. Vilka dagar hon vilar, skrittar långa rundor osv. Så Vi bygger upp rätt muskler i rätt takt. 
 
Har ökat hennes foder litegrann och sen har hon bytt hage så att hon går med de andra stona och Fargo går med valackerna och en hingst. Feeri går men en mini-shettis som heter Agila och en arab som heter Cinderella, jättefina hästar! Agila är sjukt söt. Jaja, Feeri går jätte bra med stona iaf. Hon går med täcke dygnet runt för att hålla hullet uppe. Regntäcke med fleece på insidan har hon när hon är ute och sedan fleecetäcke på nätterna när hon är inne. Vill verkligen köpa ett stalltäcke och ett vintertäcke till henne....mamma....