weloveourhorses.blogg.se

CAMILLA- NÖJD OCH GLAD

Kategori: Camilla & Fargo

Känner mig supernöjd med helgens ridning! I fredags skrittade vi en tur på ca 1 timme på en väg som är ganska mycket upp- och nedförsbackar på, igår red vi en bit på vägen med en del inslag av trav och idag red vi en runda på nästan två timmar i både skog, kuperad terräng och klätterbackar. Fargo har varit jätteduktig på alla passen =). Inget krånglande eller backande, utan stabilt framåt i sällskap med Feeri. Han har gått jättebra i alla nedförsbackar också. Han har tidigare haft en tendens att inte vilja gå nedför eller så har han gått på tvären, antagligen för att han inte varit tillräckligt stark, men nu har det gått hur bra som helst vilket är väldigt glädjande. Det var första gången som jag klättrade med honom idag och han var väldigt duktigt. Han skrittade upp hur säkert som helst. Inget snubbel eller försök att dra. Idag blev han lite rädd för en högtryckstvätt och gjorde någon slags piruett på bakbenen, men jag satt kvar och sedan gick han fram igen. Annars blir han nästan aldrig rädd för något.  
 
Har fått förslag från en väldigt hästkunnig man att Fargos backande kan bero på att han är ranglåg och inte vill lämna sin flock och det kan mycket väl vara en del av problemet för han är otrygg i sig själv och vill gärna "bara hänga med". Hoppas att detta kan bli bättre nu när han går i hagen med de andra killarna och "bara" träffar sin Feeri vid ritterna och på nätterna i stallet. Vi jobbar vidare på att stärka hans självkänsla i alla fall =). Tack Calle =).
 
I morgon blir det en vilodag för både Fargo och Feeri eftersom de har jobbat så bra i helgen. Sedan ska jag och Maja lägga upp ett träningsschema för att få en överblick över vår träning. Hoppas att snön dröjer ett tag så att vi kan träna på ordentligt ett tag till. 
 
Nu är det dags att krypa ned för att orka ta tag i en ny jobbvecka i morgon. Sov så gott alla därute!
 
Puss & kram

Kommentarer


Kommentera inlägget här: