weloveourhorses.blogg.se

CAMILLA- Maja rider Fargo och Feeri

Kategori: Fargo & Feeri

Ikväll var Maja snäll och red både Fargo och Feeri då jag inte mådde riktigt bra. Hon började med Fargo och red på vallen så att jag kunde titta på. Fargo var lite stel i början, men slappnade av allt mer eftersom. När han var uppvärmd så fick han trava lite i nysnön. Men Fargo tyckte ju, som vanligt, att det borde vara galopp i stället ;). Men Maja bestämde och höll honom i trav. Han är ganska obalanserad i traven för tillfället plus att underlaget var lite ojämnt, men han kämpade på. Lite senare i passet så fick han galoppera och var jättelycklig! Han blev väldigt pigg och framåt i galoppen, men lyssnade jättebra när Maja sade åt honom att sakta ned. Efter några vändor i uppförsbacken i galopp och trav så fick han skritta av. 
 
Jag känner att jag har mycket att jobba med i vår när underlaget blir bättre. Han behöver stärka traven ordentligt och bära upp sig själv lite bättre. Galoppen är jättefin redan nu, så den behöver bara bli lite mer kontrollerad. Medan det fortfarande är vinter och lite halt så fortsätter vi att jobba med skritten och bygga rätt muskler. Längtar till våren när vi kan jobba på ordentligt och Fargo är väldigt sugen på att jobba mer!
 
Efter Fargo så var det Feeris tur att få jobba lite. Hon tyckte det var läskigt att gå ut själv på vallen i mörkret, men Maja pratade lugnt med henne så sedan gick det bra. Hon värmde upp med att skritta lite runt och upp och ner för kullen. Feeri har också lite humör (som Fargo) och vill gärna bestämma så det blev lite små kickar med bakbenen ibland eller lite oönskad skänkelvikning för att protestera. När hon skulle trava så tyckte hon också att det skulle vara roligare att galoppera, så det blev något mittemellan. Men för det mesta blev det en fin trav. Och fin galopp kunde hon också. Hon är så himla söt när hon har galopperat för hon blir så mallig att hon nästan spricker! 
 
Maja har verkligen lärt Feeri mycket på de åtta månaderna som hon har haft henne. Det är roligt att se vilket band de har fått till varandra. Ett fint par. 
 
Får se vad vi vi hittar på med hästarna i morgon. 
 
Puss & kram så länge alla läsare. 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: