weloveourhorses.blogg.se

Barbacka tur

Kategori: Maja & Camilla

Idag red mamma och jag barbacka på våra underbara hästar! Vi skrittade en liten bit och det gick super bra :) Feeri gick mycket i form helt frivilligt, hon är ju som hon är ;) Fargo var också snäll! Förresten så tycker jag Fargo har blivit jättefin, alltså i hullet och så. Han är precis lagom liksom, jättefin! Feeri är också jättefin såklart men hon behöver gå upp några kilon bara :) Vi får se om det går att rida imorgon då det just nu är is som en skridsko bana ute :/

Juldagar

Kategori:

Jag (Maja) erkänner att jag och mamma är väldigt dåliga på att uppdatera denna bloggen. Ber så mycket om ursäkt för det! Igår red vi runt sjön på ca 1,5 timme. Skrittade och travade några steg, hästarna tyckte det var väldigt kul att äntligen få springa lite. Halva vägen var hårt underlag och halva vägen var djupare snö. Feeri tyckte det var roligt men lite jobbigt att gå i djupare snö medan Fargo bara tyckte det var jobbigt. Men hästarna skötte sig väldigt bra överlag och var pigga och glada :) 
 
Just nu rider jag Feeri på pelham bett då jag inte rider regelbundet och när jag väl rider så är hon ofta pigg och eftersom underlaget är lite halt och blött så vill jag kunna ha bra kontakt med henne om hon blir rädd eller så. Men hon går väldigt bra på det också. Söker sig neråt mycket. Rider mycket barbacka också, då man känner bättre hur hon går. Har ökat hennes foder lite så hon ska lägga på sig lite mer. Båda hästarna mår bra och är glada! :)
 
Jag och Feeri i somras!

i stallet!

Kategori:





VINTERVILA, TYP

Kategori:

Vi har bestämt att våra hästar ska vila till efter nyår. Fast vi ska rida lite lätt på helgerna. Vi bestämde så då jag har mycket plugg innan lovet och mamma ska jobba mycket + att det är jättekallt ute. Känns som ett bra val. Om det är någon som vill att jag ska rida era hästar / häst så hör av er! Jag kan rida oinridna hästar till utbildade hästar, så hör av er :)

MAJA - MINA JULKLAPPAR TILL FEERI

Kategori:

Röda bak benskydd
Fleecetäcke
Vintertäcke
 
Hoppas prinsessan blir nöjd! ♥ Detta blir hennes tredje fleecetäcke hehe, hon har rosa, blått och snart brunt! Säg inget till Feeri! ;)

MAJA - BARBACKA

Kategori:

Igår red jag och mamma en skritt sväng i snön, barbacka. Det var jättemysigt och jag hoppas vi ska göra det idag igen! Annars så får de nog vila då vi ska rida hela helgen och kanske måndag också då jag är ledig från skolan! :D Vi rider inte alla dagar i veckan då mamma jobbar över ibland och jag har mycket plugg, då blir man så trött så man inte orkar. Bättre att hästarna får vila än att vi rider och halvsover, right?

CAMILLA- VINTERSKOR

Kategori: Camilla & Fargo

Halloj igen!
Lite dålig fart på vår blogg för tillfället, vet, men det har inte hänt så mycket den senaste veckan. Det har varit dåligt väder och nu attans halt...och kallt!
Idag kom i alla fall hovslagaren. Fargo fick snösulor och broddar runt om. Känns himla skönt =). Och det tyckte nog Fargo också för han har gått jätteförsiktigt de senaste dagarna pga rädsla för att halka.
Feeri har nästan nyss fått nya skor, så hon fick lite broddar idag.
I morgon får det bli en liten ritt med nya skorna. Bara att ta fram långkalsonger och pälsa på sig.
 
För övrigt verkar hästarna må toppen. De har gått ute dygnet runt den senaste tiden. Med täcken. Båda två håller vikten och Fargo har t.o.m. lagt på sig lite. Vi har lagt till lite olja i foderstaten och det tycks fungera. Annars är nog allt som vanligt. Hoppas att kylan inte håller i sig alltför länge, vill gärna ut på lite längre turer.
 
Puss & kram

Promenad

Kategori:

Ryktade pållarna idag och gick sedan en promenad med dem i skogen. De var glada och pigga :) Går tyvärr inte att rida förrens de har fått broddar och snösulor. Är alldeles för halt....
 
Feeri idag <3