weloveourhorses.blogg.se

Longering & barbacka

Kategori: Camilla & Fargo

Jaha, nu var det några dagar sedan igen. Vad har vi då haft för oss de senaste dagarna?
För det första så är både Maja och jag snuviga och hostiga och inte jättepigga, så det har inte blivit någon hårdkörning med hästarna. I lördags longerade Maja både Fargo och Feeri och jag provade också på att longera lite. Har ju inte gjort det förut, men vill lära mig. Nu kanske Fargo inte var den lättaste hästen att börja med... Piggare än piggast och skritt fanns inte i hans register den dagen.... Nej, det var trav och galopp för hela slanten. Dock var det lite isigt underst på vallen så han gled omkull en gång, men var snabbt uppe och galopperade vidare. Till slut sänkte vi tempot och fick honom att skritta några varv i alla fall. Men han var väldigt nöjd efteråt. Man längtar efter barmark så att det går att höja tempot på ridturerna. 
 
Feeri var lite lugnare att longera, fast hon har ju också sin egen vilja. Hon stannar helt sonika när hon tycker att hon är klar. Så står hon bara där och tittar på Maja. När Maja går närmare henne så reser hon sig. Inte så högt, men lite busig är hon. Maja vann till slut (som det måste vara) och fick henne att galoppera lite i båda varven. Sedan blev det belöning, kraftfoder och ut i hagen till kompisarna igen.
 
I söndags skrittade vi en tur barbacka. Hur mysigt som helst <3. Om man bortser från hostattackerna som jag och Maja fick ibland.... Idag har hästarna (och vi) vilat upp oss inför morgondagen då vi ska rida lektion för Helena. Det ska bli lite spännande att se vad Fargo tycker om att vara på ridbanan igen. Senast han var där så var det inte så jättepopulärt. Då reste han sig lite, bockade, backade och gjorde lite annat hyss... Men det är bara att vänta och se. Spännande blir det i alla fall. 
 
Puss & kram
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: